Sylvana Meijne

Recreatieve amazone

Sylvana is van kleins af aan al tussen de paarden te vinden en liep als 3 jarige al in de paardrijlaarzen van haar moeder rond. Toen ze 7 jaar was, is haar paardenavontuur echt begonnen.

Ze begon met een wekelijkse groepsles. Toen ze wat ouder was, begonnen de dressuur wedstrijden in de f proefjes.

Op latere leeftijd is Sylvana naar Canada gegaan en heeft daar 2 maanden op een ranch gewerkt waar ze vooral bezig was met training van onbeleerde/groene paarden en paarden met gedragsproblemen. Dat heeft haar veel inspiratie opgebracht.

Toen sylvana terug was kocht ze Stitch (Sporty Yankee), een Engels volbloed die 7 jaar op de renbaan in Engeland heeft gelopen. Hij was toen broodmager en had geen spieren mee over. Rustig aan is ze met hem aan de slag gegaan en heeft ze hem weer op gewicht gebracht.

Op dit moment is Sylvana nog bezig met zijn herscholing van renpaard tot recreatie paard. Haar doel is voornamelijk om veel plezier te maken, met onder andere buitenritten, zonder zadel rijden, grondwerk, een sprongetje hier en daar en wat vooral belangrijk is voor haar, is dat Stitch het naar zijn zin heeft en ook vooral lekker paard kan en mag zijn.

Op Ssystich kun je vooral zien hoe de training verloopt en dat niet altijd alles draait om de training maar dat plezier maken voorop staat.

Social media kanalen

Instagram